Радионица "Зачепимо предрасуде заједно" у Ужицу

Светски дан заштите животне средине у Ужицу је обележен је радионицом „Зачепимо предрасуде заједно", коју је организовало Удружење особа са церебралном и дечјом парализом, у сарадњи са основцима школа "Миодраг В. Матић" и "Нада Матић" и корисницима Дневног боравка за особе са сметњама у развоју.

Чепови, жица, картон, папир послужили су ужичким основцима и корисницима Дневног боравка за децу и одрасле са сметњама у развоју, да направе разне употребне предмете - кућицу за лутке, рачунаљку...

 

Учили су и како се штити Планета, каже Теодора Деспић, ученица ужичке ОШ "Нада Матић":

"Пре годину дана нам је наставница биологије рекла да наше одељење скупља смеће по тргу и Малом парку, и хтела бих да се то поново уведе, да све школе учествују, да буде чешће и да се уведе рециклажа."

"Ја сам предложила у продавници у мојој улици, пошто сам чула за ову радионицу, да и ми скупљамо чепове, и они су радо пристали", каже Јана Максимовић, "и баш сам била пријатно изненађена њиховом одлучношћу да то урадимо. Сакупили смо велики број чепова."

Чланови Удружења особа са церебралном и дечјом парализом, који су организатори радионице, кажу да су управо и желели да  симболично повежу и Дан животне средине и акцију скупљања чепова.

"Ово је на симболичан начин догађај који жели да укаже једнократно на важност подизања свести и код прихватања различитости и код заштите животне средине", истиче Чедомир Цицовић, координатор Инфо центра за особе са инвалидитетом из Ужица.

У акцију "Зачепимо предрасуде", од када је покренута пре пет година у Ужицу, укључили су се грађани, институције и привредни субјекти. До сада је прикупљено више од десет тона селектоване тврде пластике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво