Реновирана зелена пијаца у Алексинцу

У Алексинцу, за Дан општине, отворена је реновирана зелена пијаца. Вредност инвестиције је 190 хиљада евра, а радови су трајали три месеца.

Уместо ведрог неба и приручног најлона - надстрешница, тезге једнообразне, са простором за одлагање робе, санитарни чвор нов и у функцији. Иста је само локација, и стални продавци и купци.

Нема више ни импровизованих тезги на тротоару и улици.

"Вредност пројекта је 190.000 евра, од чега су 150.000 суфинансирале делегација ЕУ и Владе Швајцарске кроз пројекат ЕУ ПРО, а више од 40.000 евра суфинансирала је општина Алексинац", каже Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду Општинске управе Алексинца.

На Дан општине руководство најављује још један важан објекат за који се чека још употребна дозвола.

"Завршени су радови на реконструкцији фабрике за производњу пијаће воде која снабдева 35 хиљада људи пијаћом водом, а инвестиција је више од три милиона евра", истиче Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

До следећег Дана општине, обећавају, биће реконструисан центар, и Алксинац ће добити и свој први трг.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво