Ноћне посете Ђавољој вароши

Међу посетиоцима Ђавоље вароши, од почетка ове сезоне је све више и иностраних туриста, који овај споменик природе препознају као једну од топ десет дестинација, које треба посетити у Србији. Од овог пролећа Ђавољу варош је могуће посетити и ноћу.

Локалитет у срцу Радан планине, са 202 земљане фигуре различитог облика и висине, од 2 до 15 метара,  са каменим капама на врху, привлачи посетиоце из свих крајева света.

Ли Сонг из Шангаја преко интернета је сазнао за Ђавољу варош:

„Мени је ово јако занимљиво како се природа на овом месту поиграла. Све је ово прелепо и треба видети и ове лепе пределе који су можда јединствени у свету. Природа је феноменална, нетакнута и ја уживам у сваком тренутку проведеном овде."

Јулијана Функ из Швајцарске каже да је то ремек дело природе: „Сваки педаљ земље заиста, нетакнуте природе и свега што овде надохват руку и ногу и оку је заиста непоновљиво.”

Милица Поповић дошла је из Шведске: „Сваки пут када дођем овде имам специфичан осећај као да сам све то видела први пут.”

Ђавоља варош простире се на 67 хектара заштићене површине, специфичног рељефа и богате минералним водама. Под заштитом је државе од 1959. године, а о њему брине Компанија „Планинка”, која сваке године улаже у изградњу инфраструктуре, како би туристи што лакше и безбедније дошли до природне атракције.

„Туристи могу, као и сваке године, да очекују да виде прелепу природу, фигуре и да понесу прелепе утиске одавде”, каже Миодраг Милић, управник Ђавоље вароши. „Ми се старамо да сваке године стазе, мостове, целу инфраструктуру редовно одржавамо да би то њима било што боље на услузи.”

Са новим садржајима домаћини очекују да ће током ове туристичке сезоне чудо природе посетити и до двадесет одсто више туриста него лане, када га је обишло педесет хиљада посетилаца. Осветљење и звукови које производи ветар чине да ноћна посета буде посебан доживљај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво