У Гружи, вода се повлачи али се страхује од нових падавина

У Општини Кнић на снази је и даље ванредна ситуација. Под водом је више од 1.200 хектара, педесет породица је евакуисано а има и активних клизишта. Школе и вртићи не раде, а вода из градског водовода није за пиће. На седници Општинског већа формиране су комисије за утврђивање и пописивање штете.

На седници Градског штаба за ванредне ситуације у Крагујевцу потврђено је да је на снази ванредна ситуација ради превентивног деловања како би се што брже санирале последице невремена иако водостаји нису повећани.

У Општини Кнић под водом је више од 1.200 хектара, педесет породица је евакуисано, школе и вртићи не раде, а вода није за пиће. Оштећена је пруга код Губеревца и мостови у Бечевици и Пајсијевићу.

У Честину је одсечен заселак Мала Река са десетак домаћинстава и две фарме, у Пајсијевићу су се активирала клизишта. У Гружи и Губеревцу постављене су цистерне са водом за пиће.

Општина и Црвени крст ће најугроженијима поделити пакете хране, воде и средстава за хигијену. Вода се повлачи, али се страхује од нових бујица и поплава, јер се најављују и обилније падавине.

"Још немамо податке колика је штета", рекао је председник Општине Кнић Мирослав Николић, који каже да су им тренутно највећа брига куће и домаћинства која су претрпела нејвише штете. "Наш Црвени крст, Дом здравља и Центар за социјални рад заједнички раде, обилазе породице, носе пакете за хигијену, гардеробу и храну.Трбаће нам времена, ми ћемо радити са четири комисије, интензивно, нон стоп да би смо што пре дошли до података и припремамо све информације како бисмо све средили. Радимо на терену да стредимо атарске путеве да би народ почео да функционише у нормалним условима."

На седници Општинског већа формиране су комисије за утврђивање и пописивање штете. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво