Слава града Ниша

Данас је градска слава Ниша, Свети цар Константин и царица Јелена. Владика нишки Арсеније служио је свету архијерејску литургију, а слава је повод за научни скуп "Ниш и Византија" и традиционално Палилулско вече.

Ниш обележава градску славу - Светог цара Константина и царицу Јелену.

Свету архијерејску литургију служио је владика нишки Арсеније, у присуству грађана и званичника. Слава је повод за научни скуп "Ниш и Византија", и традиционално Палилулско вече.

У сусрет слави одржани су и Евергрин фестивал и фестивал "Позитивни" који популаришу класичну и алтернативну уметност. Градоначелник Ниша честитао је славу градјанима, рекавши да је "Ниш данас град који се развија".

"Ради се на великим инфраструктурним пројектима, почев од коридора који се завршава, реконструкција железничких пруга ка Димитровграду, Зајечару, Лесковцу, великих државних улагања и субвенционисања нових линија на аеродрому, реконструкције булевара, нових фабрика које су отворене прошле године. Највећи проблем је локална инфраструктура, путна инфраструктура и на томе ове године посебно радимо", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво