Велико Градиште је и даље град одбојке

Велико Градиште је познато као град одбојке још из времена СФРЈ. Последњих година освајају све што се може освојити у свим категоријама. Они су доказ да за успешне спортисте није неопходна масовност већ темељан рад од најранијих година.

Да варошица са пет хиљада становника, као што је Велико Градиште, може дати прваке Србије у одбојци за пионире, основне и средње школе четири године заредом и три пута златну медаљу на клупском шампионату државе, мало ко би поверовао.

Ови момци су баш то урадили, а прошле године били су и трећи на школском светском првенству у Чешкој.

„То само потврђује наша велика залагања, труд, много пута смо тренирали пре школе, после школе, по три тренинга дневно”, каже Лазар Лазаревић, ученик Средње школе „Милоје Васић”. „Нисмо излазили са другарима, али смо постигли велики успех.”

Иако су остварили највећи успех мушке школске одбојке у Србији, нису засењени њиме. Приоритет им је образовање.

„Сан ми је прво да упишем факултет, да видим шта ћу даље”, каже Богдан Станојевић. „Око одбојке још нисам ништа размишљао, али волео бих да останем у томе.”

Грађење одбојкаша овде почиње од првог часа физичког васпитања, јер су тренери углавном и професори.

„Радили смо на изузетно високом нивоу и на све то имамо шлаг на торту дивни величанствени резултати. Можемо да будемо поносни”, истиче Дејан Милановић, професор физичког и тренер. „Јесмо мали град, али смо стварно велики клуб и велико стваралачко место за одбојкаше.”

Њихове успехе редовно награђује и локална самоуправа. Прошле године су путовали у Истанбул, а ове ће у Праг.

„Наградићемо све спортисте”, најавио је Драган Милић, председник Општине Велико Градиште. „Поред одбојкаша имамо џудисте и каратисте који су први у Србији, и они ће добити спортску опрему, десет одбојкашких лоопти и пет дана у Прагу. Мислим да су та деца то заслужила и ја им желим успех у наредном такмичењу.”

Гимназијска сала за физичко васпитање великоградиштанске Гимназије временом је постала права фабрика за стварање одбојкаша, због чега ову средњу школу често уписују и деца из много већих градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво