Почео ЛЕДАМУС, Лесковац домаћин великим именима класичне музике

Лесковачки дани музике почели су јуче и трајаће до Светског дана музике, 21 дан. Наступиће десетак светски признатих уметника из наше земље и иностранства.

 

Привилегија је имати Владимира Милошевића. Професор Музичке академије у Београду наступа на сценама широм света, а крај пролећа резервисан је за родни град - Лесковачке дане музике (ЛЕДАМУС), не пропушта већ 11 година.

"Велико ми је задовољство сваки пут кад свирам пред својом публиком и драго ми је да Дмитриј Прокофјев један заиста од најбољих челиста данашњице у Русији је дошао овде", каже пијаниста Владимир Милошевић.

Са Дмитријем Прокофјевом сарадњу је недавно почео. После Брисела ево их у Лесковцу са истим програмом. Шуберт, Шуман,Сергеј Прокофјев, премијерно у Србији Николај Капустин.

"Он је диван човек, велики музичар, осећајна и интелигентна особа и мени је задовољство да са њим изводим овај велики и тежак програм", наглашава виолончелиста Дмитриј Прокофјев.

Врхунски концерти класичне музике и наступи великих уметника циљ је са којим се и кренуло у ову музичку авантуру.

"Ово што се дешава са Ледамусом је за нас потпуно невероватно сва ова велика имена, сви ови велики концерти", каже професорка Маја Цакић, уметнички руководилац Ледамуса.

Иза свега стоји енергија и уметничко богатство Музичке школе „Станислав Бинички", једине школе у Србији која организује овако велик и значајан фестивал. А овај је посебан у години јубилеја, 70 година рада, са прегрштом награда ученика школе.

"Радујемо се свим гостима који ће учествовати у оквиру Ледамуса, а и желимо да ово кишно пролеће улепшамо неким добрим звуцима", наводи директорка Музичке школе "Станислав Бинички" Биљана Миљковић.

До Светског дана музике, 21. јуна, наступиће уметници из земље и света, али и најбољег што Лесковац у свету класичне музике има. За крај- велики Немања Радуловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво