Јавни радови: Посао за 120 Краљевчана

На јавним радовима у Краљеву, од првог јуна биће ангажовано 120 особа из категорија које теже налазе посао. Данас су у Филијали Националне службе за запошљавање уручени уговори послодавцима који ће спровести одобрене пројекте.

Филијала Националне службе за запошљавање одобрила је пројекте из области одржавања животне средине, социјалне заштите и хуманитарног рада и уређење јавне инфраструктуре.

"Укупно је 21 пројекат у питању, 19 послодаваца. Имамо два послодавца која ће реализовати по два пројекта и биће осам пројеката из области ангажовања особа са инвалидитетом", објашњава Снежана Прелић, директорка Филијале Националне службе запошљавања у Краљеву.

"Ове године је Влада Републике Србије преко наше Националне службе за запошљавање определила 17,5 милиона динара за лица на јавним радовима и што је изузетно важно да по први пут јавни рад траје у пуном капацитету - четири месеца", каже Драган Јаковљевић, члан Управног одбора НСЗ.

У Општој болници у Краљеву и Заводу за рехабилитацију "Агенс" у Матарушкој Бањи већ годинама се преко јавних радова ангажује и преко потребан стручни кадар.

"Ове године ћемо добити петоро људи: физиотерапеуте, медицинску сестру и спремачицу", каже др Горан Костић, директор "Агенса" у Матарушкој Бањи.

На јавним радовима, овог лета у Краљеву биће ангажоване 24 особе са инвалидитетом.

Из Удружења параплегичара Рашког округа конкурисало је троје, каже секретар тог Удружења Марко Ненадић:

"То су лица која имају завршену средњу школу, вишу школу и факултет."

Сви одобрени пројекти јавних радова на територији града почињу од 1. јуна.

број коментара 0 Пошаљи коментар