Олимпијско срце за златне рукометашице

"Олимпијско срце" је пројекат Олимпијског комитета и Специјалне болница "Чигота" на Златибору, који заслужним олимпијцима и спортистима старијим од 65 година обезбеђују бесплатан смештај и рехабилитацију.

Превоз, смештај и рехабилитација у Специјалној болници "Чигота" на Златибору до сада су обезбеђени за тридесет заслужних олимпијаца и спортиста, носилаца националног признања. "Олимпијско срце" сада је угостило рукометашице Светлану Китић и Љубинку Јанковић, које су са репрезентацијом Југославије у Лос Анђелесу освојиле златну медаљу.

Некада у истом клубу, репрезентацији, другарице и цимерке из тима "златних девојака", после вишегодишње паузе, поново заједно.

Љубинка каже да се Светланом виђала накратко, али да овакво дружење планирају више од 20 година.

"Лепо дружење са мојом Љубинком са којом се знам, чини ми се читав живот", истиче Светлана. "То је екстра ствар, да смо поново заједно после толико година."

Пријатно изненађене акцијом "Олимпијско срце", уживају у рекреацији, шетњи, успоменама из богате спортске каријере.

Десетодневни боравак на Златибору подразумева одмор али и неопходну здравствену рехабилитацију.

"Ја сам више за шетњу", каже Светлана, "нисам за затворене фитнес клубове, теретане, али ћу сигурно да шетам, можда неку вежбицу да радим."

Љубинка каже да има мало проблема са вратом и лумбалним делом:

"Али то је нормално за моје године, радим на томе да се то исправи. Сад кад се вратим сматраћу то својим тоталним ремонтом после сто година."

"Уз општи лекарски преглед, овде имају  фину рехабилитацију уз одмор, уз коришћење свих осталих садржаја које Чигота нуди", истиче Зоран Ристановић, руководилац маркетинга и продаје "Чигота", "тако да бринемо о њиховом здрављу и о њиховом одмору."

За три године трајања пројекта насталог између две олимпијаде,  "Чигота" ће угостити више од седамдесет заслужних спортиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво