Ужички средњошколци играли за Деспота

Чланови драмске секције ужичке Техничке школе "Радоје Љубичић" крај школе обележили су играјући Нушићево "Сумњиво лице". Приход од представе намењен је за помоћ Деспоту Лазићу, дечаку "лептиру" из Бајине Баште.

"Сумњиво лице" су већ добро уиграли, али су последњу представу у овом саставу, пошто су већина матуранти, одлучили су да играју за малог Деспота.

"Играли смо за такмичење, трудили смо се на свакој представи, али нам је најважнија ова представа, представа у хуманитарне сврхе", каже Ђорђе Јовичић, који глуми Жику у представи.

Искуство са хуманитарним представама већ имају, тако да није било тешко све организовати.

Владе Вирић, ученик Техничке школе "Радоје Љубичић", каже да је већина чланова драмске секције је његовог одељења:

"Гледао сам њихове представе и видео да добро то раде, и одлучио сам да им предложим да радимо једну хуманитарно."

Да њихова представа није само обична, школска, потврдиле су и две награде на регионалној смотри аматерских позоришта, епизодна за Жику и најбоља мушка за Јеротија, којег је играо Радосав Јањић:

"Тај Јеротије је један чудан човек. Прво он има ту неку болест да мора да отвара писма. Толико је опседнут тим. С друге стране жели да уда кћер за богатог писара. Међутим, она се већ заљубила у апотекарског помоћника, тако да су његове бриге дефинитивно велике, огромне."

Иако се школују за саобраћајне техничаре што нема много додира с позориштем, на сцени су уверљиви и разиграни што су поздравили и суграђани.

број коментара 0 Пошаљи коментар