Шабачка болница обнавља опрему

Шабачка болница већ је препознатљива по обнављању опреме из донација. За кратко време у њу је уложено шездесет пет милиона динара а ових дана купљен је и нови рендген апарат, дар шабачких привредника.

Мрачна комора и развијање филмова у шабачкој болници су прошлост. Новац за рендген апарат нове генерације вредан, 5,5 милиона динара, који је наследио ислужени уређај стар четрдесет година, сакупило је седамнаест шабачких привредника.

Листе чекања више нема. Задовољни су и пацијенти и запослени у служби пнеумофтизиологије.

"Нема више проблема, нема више лоших снимака, имамо монитор, може свако од лекара да додје да погледа", каже др Ана Тадић, начелница Службе пнеумофтизиологије Опште болнице у Шапцу. "Уради се снимак, онакав какав одговара за пацијента и какав одговара сврси."

Осим бројних уређаја који су набављени за шабачку болницу, из дијаспоре је стигло око 200 кревета и постељина. Из Швајцарске је кренуо нови контигент, а за обнављање опреме Министарство здравља определило је још двадесет милиона динара.

"У јуну очекујемо значајну набавку лапароскопске опреме за потребе Хирургије, Гинекологије и Ортопедије", истиче др Слободан Поповић, директор Опште бочлнице. "У току је централизована набавка ултразвучног апарата за потребе службе кардиологије."

Новина у шабачком доброчинству су донације градских месних заједница које увелико прикупљају новац за побољшање квалитете услуга у овдашњој болници.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар