Настављен штрајк у крушевачкој Гимназији

Одлука о укидању филолошког одељења у Крушевцу није промењена ни после јучерашњег састанка у Београду. Министарство просвете остаје при томр да се оно угаси, док се у школи наставља штрајк запослених који не одустају од захтева да се деци омогући полагање пријемног испита и формирање одељења.

Недовољан број заинтересованих ученика за овај смер и нерешено питање спровођења наставе другог страног језика на шта су се државним институцијама жалили ученици који су прошле године уписали филолошко одељење, основни су аргументи Министарства просвете.

Синдикат и колектив тврде да интересовање постоји, о чему сведочи петиција тридесет ученика.

Да је проблем другог страног језика питање лошег правилника и да су због упућених жалби, Гимназија - а пре свега ђаци - сада кажњени, речено је између осталог на конференцији за новинаре.

"Неадекватно решавање тог проблема доминирало је у њиховом разговору тако да су на страну ставили организовање и пријем овогодишње групе ђака", истиче Бранимир Шошкић, председник Уније синдиката просветних радника Гиманзије. "Претпостављали су, а и ви сте сведоци тога, да наша реакција неће бити мирна јер то одељење заиста није било какво одељење. Овде говоримо о најбољем одељењу Расинског округа у последњих двадесет година. Неко мора мало дуже да се замисли како да спасе такво одељење, а не да налази брзе и ефикасне начине да га уништи."

Штрајк у Гимназији се наставља. Захтеви синдиката су да се ђацима омогући полагање пријемног испита, али и да се промени однос Министарства према филолошким одељењима у Србији који, како истичу, води њиховом гашењу.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво