Мароканка игра коло

Трострука шампионка у кикбоксу, Мароканка Ајда Марковић, доселила се пре седам година у Рашку, где живи са породицом. У међувремену је са дамама из Јошаничке Бање организовала тренинге таи-боа, фитнес програма са елементима борилачких вештина. Узвратиле су необичним предлогом.

Идеја је, кажу, настала спонтано. Након интензивног тренинга, Ајда је подлогу за спортове у балон-сали заменила даскама Дома културе.

„Тренирале смо, питале Ајду да ли би хтела са нама на фолклор да се упише, да проба, да види може ли. Дошла је једно вече на пробу", прича Јелена Вељковић, чланица КУД "Миломир Главчић".

"Било нам је много драго кад смо видели Ајду, жену која је дошла из Марока код нас. Која се феноменално уклопила, боље него сви ми остали. После 20 дана, жена игра исто као ми", објашњава Љиљана Вељковић, чланица КУД "Миломир Главчић"

Уз очување традиције и културе Поткопаоника, ово друштво може се похвалити и јединственим чланом.

"Част нам је и задовољство, могла је да изабере и неки други КУД, ближе месту становања", каже Драган Секулић, председник КУД "Миломир Главчић".

Одушевљена је Србијом, а посебно гостопримством и дружељубивошћу које је доживела у Јошаничкој Бањи. Каже да кореографије за сада нису претешке.

"Има много сличности – спорт којим се бавим и фолклор. Тако да није ми ништа тешко", каже Ајда Марковић, инструкторка таи-боа

Друштво броји стотинак чланова из четири општине и једно је од најактивнијих у овом делу Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво