Спортски успех ужичких ученика на Домијади у Врању

Ученици сва три ужичка Дома вратили су се са три пехара са регионалног спортског такмичења у Врању. Они су на 23. Домијади освојили друго и два прва места у стоном тенису, малом фудбалу и одбојци.

И у овој, само једној од дванаестак ваннаставних активности, попут генерација пре њих, постигли су испех и постали најбољи - републички прваци у стоном тенису.

"Моја мајка је пре нас, 1997. године била државни првак", каже Анастасија Корићанац, ученица 2. разреда Економске школе, "и желела сам, пошто је и она била овде, да поновим то."

"Уложили смо доста и времена и труда", истиче Јелена Басарић, ученица 3. разреда Медицинске школе, "стварно смо се трудили и спремали за ово. Много ми значи."

Невена Ранитовић,  ученица 1. разреда Економске школе, каже да јој успех на такмичењу значи много јер јој је ово прва година у Дому, и да је њена сестра остварила такав успех пре ње.

Иако је рад свих секција у најстаријем ужичком Дому са тренутно 160 ученика, базиран на аматерском нивоу, према жељама и склоностима ученика, резултати не изостају.

"Наравно да је то битан део слободног времена које ученици проводе у Дому", каже васпитач  Радоје Видић. "Бавећи се спортом они тако подижу своје психофизичке способности за учење и боље здравље."

Веома је битно што се ученици баве спортом, сматра Зоран Поповић, директор Дома ученика средњих школа Ужице и истиче да они сваке године остварују добре резултате и у другим делатностима из области културе и других секција.

Са Домијаде у Врању, као најбоља у малом фудбалу, вратила се екипа ужичког Дома, у оквиру школе "Миодраг В. Матић", за образовање ученика са сметњама у развоју.

Душко Драговић, ученик 3. разреда Техничке школе у Дому је три године:

"Тренирамо свако вече. Пуно нам значи овај успех, спремали смо се сваког дана и срећни смо што смо освојили ово."

"Ову екипу пре свега чини другарство и жеља за победом да ми као најмањи дом у Србији успемо из године у годину да поновимо овај резултат", истиче Никола Минић, васпитач.

Признање са спортских сусрета средњошколаца, за друго место у одбојци, у конкуренцији 450 ученика из тридесет домова у Србији, донели су и дечаци Дома за децу и омладину "Петар Радовановић" у Ужицу.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар