Бициклистичка стаза уз регионални пут ка Краљеву

Мештани Мршинаца и околних села предложили су да се уз регионални пут ка Краљеву, изгради пешачко-бициклистичка стаза дуга петнаестак километера. Овом веома фреквентном саобраћајницом вози се веома брзо па је безбедност пешака и бициклиста угрожена.

Мало је возача који на овом путу поштују прописе. Вози се брзо, претиче тамо где није дозвољено а пешаци и бициклисти морају овуда изузетно пажљиво да се крећу.

Никола Бојовић свакодневно вози бицикл и каже да би изградња стазе било право решење за кретање овим фрекевентним путем.

Изградњу стазе подржавају и из основне школа која је у близини. Колико се овуда брзо вози утврдили смо управо на мерачима брзине поред школе. Иако је овде ограничење брзине тридесет километара на сат ниједан возач док смо снимали то није поштовао.

Прошле године у септембру mесна заједница Мршинци уз сагласност још десет села, предочила је план градској управи да се изгради бициклистичка стаза од Горичана до Чачка. Ово је државни пут и његова реконструкција је планирана наредних месеци. Стаза би могла да се направи уз постојећи пут наводе из Mесне заједнице.

Ово је државни пут чија је реконструкција планирана у нерадним месецима. Тада ће мештани по свој прилици сазнати и да ли ће се део њихове иницијативе за изградњом бициклистичком стазом наћи међу плановима за санацију критичних тачака.



Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво