Панчевци у трци за вицешампионску титулу

Први пут у богатој историји панчевачког спорта, за два дана два клуба су у свом граду одиграла веома важне првенствене утакмице против Партизана. Највише су уживали навијачи.

Кошаркаши Тамиша били су равноправан противник Партизану током читавог првог полувремена и гости нису имали решење за Јековића који је био непогрешив у шуту за три поена, док је центар Кнежевић испод коша задавао много проблема Гагићу и Пецарском.

"Покушали су да дају све од себе", Бојан Јовичић, тренер КК Тамиш - Панчево, "у првом полувремену изгледало пристојно, али у другом смо се распали у нападу и Партизан је својим квалитетом то искористио и лагано привео утакмицу крају."

Партизан је показао своју снагу у другом полувремену и на крају је победио са 88:62. Тренер гостију Андреа Трикиери сматра да су овакве утакмице добре за развој спорта, али да треба променити систем такмичења и предлаже да у домаћем првенству сви играју без играча из иностранства:

"Сваки пут кад играмо овакве утакмице играмо са екипама које знају да играју кошарку. Ако нисмо фокусирани два играча су отворена за сваку акцију и то је разлика између Србије и других земаља."

Рукометаши Динама победили су Партизан са 32 : 28, и тако остали у трци за вицешампионску титулу и пласман у СЕХА лигу.

"То је јако добро за панчевачки спорт, изузетно важно", истиче Иван Петковић, тренер РК Динамо - Панчево, "Партизан је сам по себи велико име, а оно што је мени драго као некоме ко је из овог града и ко ради у континуитету овде већ пет година да је Динамо дошао на тај ниво да то буде дерби кола."

На крају утакмице легенда панчевачког рукомета Бранко Радановић опростио се од панчевачке публике и последњи меч ће дуго памтити, јер је победом у дербију завшио веома успешну каријеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара