Ноћно купање за трећу смену у Шапцу

Вода опушта, убрзава циркулацију и активира скоро све мишиће. Шапчани дуго нису имали градски базен а када је поново отворен 2015. године, многи Чивијаши у њему тренирају и пливају и у ноћном терминима.

За шабачке ватерполисте, ова сезона је најтрофејнија до сада. Освојили су Куп Србије, обезбедили опстанак у Регионалној А1 лиги и ушли у плеј-оф домаћег првенства где стартују са прве позиције.

Док старији нижу успехе, млађе категорије вредно тренирају и у вечерњим терминима:

"Док моји другови увече играју игрице и гледају телевизор ја са својим другарима играм ватерполо."

Ујутро иду у школу, после подне уче а увече тренирају, јер једино тада имају довољно времена.

Шапчани који имају много обавеза у току дана, најчешће користе ноћни термин за пливање. Три пута седмично, базен је за њих отворен до поноћи.

"После напорног радног дана, после напорног дана у школи, најлепше нам је да дођемо овде и да се опустимо, уз топлу воду, уз лепо дружење и спремни смо за нове радне победе", каже Урош Ракић. 

За пензионере је бесплатно, каже Мирјана Живановић:

"Добили смо картице када је отворен базен, имамо ноћно купање и сауну, и базен бесплатно. Мени одговара увече, долазим ради здравља, да се боље осећам и много се боље осећам када изађем из базена, пливам због кука, имам вештачки кук и то ми одговара."

Пливање је одличан избор и за тело и за душу, кажу шабачки спасиоци а рекреација у води препоручује се свима, без обзира на године или кондицију.

"Ноћни рад је већ устаљена активност на базену, ми спасиоци смо већ навикли на то", каже Драган Человски. "Имамо редовне посетиоце у ноћном термину и они вероватно после напорног дана користе мало времена да осете базен. Моја би препорука била да то не буде нека озбиљна физичка активност, коришћење сауне, лагано пливање уз душтво, опуштање на ивици базена, то се топло препоручује."

У оквиру акције "Шабац град без непливача" за 3,5 године, више од 3000 деце, научило је да плива. Поред обуке, једном седмично ученици имају и бесплатан улаз на базен.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи