Конгрес кардионефрологије у Рибарској Бањи

У организацији Удружења за кардионефрологију Србије, у Специјалној болници "Рибарска бања" отворен је 4. међународни конгрес кардионефрологије и хипертензије на коме ће до недеље искуства размењивати преко 150 лекара, фармацеута и биохемичара.

О превенцији и новим методама у дијагностиковању и мултидисциплинарном лечењу удружених болести срца, бубрега и плућа говориће педесет предавача, међу којима је 16 светских стучњака.

"Ово је 9. међународни скуп који се организује на тему удружених болести срца и бубрега. Оне су и код нас и у свету учестале. Посветићемо пажњу и хипертензији јер се иза ових болести, оно што је примарно крије артеријска хипертензија", рекла је  проф. др Соња Раденковић, председница Удружења за кардионефрологију Србије. 

"Еминентне стручњаке и различитих области позвали смо са једном жељом, да покажемо и докажемо да човек није на парче, да човек није орган, да је он целина, и да само добро повезивање људи који долазе из различитих специјалности са својим знањима и достигнућима у тим областима могу да пруже квалитет у лечењу", нагласила је Раденковићева.

"Сарадња је кључна реч у организацији оваквих конгреса", истиче др Родолфо Ривера, нефролог из Италије. "Овај скуп пружа могућност да стручњаци из целе Европе размене искуства о најновијим достигнућима у области нефрологије и кардиологије. Веома сам задовољан што својим учешћем могу да дам допринос у раду."

"Лекари у Општој болници Крушевац труде се да примене све новине и знања и присуствују на бројним конгресима, и у земљи и у иностранству", каже Весна Стевић Гајић, директорка Опште болнице Крушевац.

Конгрес ће бити од великог значаја, нагласила је Весна Стевић Гајић и додала да ће се трудити да искуства светских стручњака применимо у даљем раду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара