Словеначка компанија "Хочевар" гради погон у Свилајнцу

Компанија "Хочевар" из Словеније инвестираће у Свилајнцу око десет милиона евра у нови погон из области прехрамбене индустрије, услуга и трговине, и то је тринаеста инвестиција у тој општини у последњој деценији.

У новој зони привређивања у Свилајнцу словеначка компанија купила је шест хектара земљишта и постојеће непокретности и врло брзо почеће да гради производну халу од 5000 квадратних метара.

"Хочевар" ће ту прерађивати кожу за аутомобилску индустрију, али ће производити и колаген и желатин за прехрамбену индустрију. У првој фази запослиће педесетак радника, у другој око стотину и ваћ на следећем сајму запошљавања у Свилајнцу огласиће потребу за радницима.

Компанија "Хочевар" има значајно учешће на тржиштима Европске уније, Русије, Јужне Америке и Азије, а политика фирме је да тамо где откупљује сировине да их ту и прерађује у финалне производе.

У Тринаест махом страних инвестиција у Свилајнцу, међу којима су и звучна имена попут Панасоника и Аристона, до сада је запослено више од хиљаду Свилајнчана и људи из суседних градова, што је за варош на Ресави огроман број.

На сајму запошљавања у Свилајнцу у суботу биће оглашено још четири стотине нових радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи