Крушевачки Црвени крст даривао маме и бебе

Представници Црвеног крста Крушевца, у оквиру традиционалне акције "Да нас буде више!" донирали су породилишту крушевачке Опште болнице 50 пакета хране за бебе и 25 поклон-пакета за маме и бебе рођене у недељи Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја.

 Поред хигијенског сета, гардеробе за новорођенче и "Радоснице" Црвеног крста, у поклон пакетима су и књиге које ће маме моћи да читају док бебе спавају. 

"Ова акција је", истакла је Ема Тодоровић, секретарка крушевачке Организације Црвеног крста, "уз промотивне ативности у центру града, обуку из прве помоћи, радионице у школама и представљање здравствено превентивних програма и програма Народне кухиње, бриге о старима... само део активности које се реализују током целе године, а којима ова хуманитарна организација у Недељи Црвеног крста суграђанима покушава да приближи свој рад."

Први пут, тим поводом, у Крушевачком позоришту одиграна је и хуманитарна представа. Новац прикупљен од представе "Породичне приче", коју су извели ученици Средње медицинске школе, на њихову иницијативу дониран је за помоћ социјално угроженим корисницима.

Најзаслужнијим појединцима, вишеструкцим даваоцима крви и  организацијама који су својим деловањем афирмисале добровољно давалаштво, Црвени крст Крушевца доделио је 48 признања и четири плакете "Широко срце".

 

број коментара 0 Пошаљи коментар