Колико Пироћанце кошта припрема матуре

Како се за матурско вече припремају Пироћанци и колико ће то финансијски оптеретити кућни буџет? За улазак у свет одраслих нису пресудне хаљине и кравате, већ начин размишљања - поручују пиротски матуранти.

Оцене, матурски рад, припреме за факултет-уобичајене обавезе матураната... али пре тога хаљине, ципеле и припреме за вече које ће се памтити читавог живота. Девојке - очекивано у већој еуфорији шта ће обући и како ће изгледати на матурској вечери.

Устаљена је пракса да се по матурску тоалету одлази у околне веће градове, јер у Пироту има само неколико радњи са свечаном гардеробом. Међутим, девојке су почеле да схватају „да је мода пролазна, а стил вечан" па све чешће одлучују да им хаљину сашију по њиховој жељи.

"Има и тога, рецимо ево комбинација ових тачкастих тилова. Значи, сукња број један, сукња број два и патике старке. Две, три хиљаде је рецимо цена неке хаљине. Углавном зависи од модела", каже Љиљана Андрић, кројачица.

Осим одеће и обуће, родитељи матураната ће морати да издвоје новац и за свечану вечеру у ресторану, па ће их све то коштати између петнаест и тридесет хиљада динара.

"Ове године три матуре ме очекују. Имам малог матуранта, велику матуранткињу и ја славим годишњицу матуре. Биће то занимљиво ставити на папир, мада је ружно када год причамо о таквим лепим догађајима да сурово то гледамо преко пара", каже Тамара Кутлешић Станчић.

Упркос свему, за улазак у свет одраслих нису пресудне хаљине и кравате, већ начин размишљања - порука је пиротских матураната.

„Није битно ко ће шта да носи те вечери, него коме ће шта да остане овде у срцу", каже будућа матуранткиња.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво