Ваљево: Сајам књига и образовања

У Ваљеву је почео дводневни Сајам књига и образовања, који трећу годину организује Удружење грађана "Опен Мајндид". Сусретима са писцима и издавачима и наградним конкурсима за ученике, Сајам из године у годину привлачи све више посетилаца.

Окупљање око вредних ствари: књиге, читања и образовања, то је била полазна тачка неколицини ваљевских ентузијаста за покретане Сајма књига и образовања „Доктрина фер" 2017. године. За непуне три три године развио се, а публика му је постала бројнија.

 

„Градови у унутрашњости, првенствено ми мислимо на Ваљево, заслужују да се и грађанима нашег града понуде неки програми који нису тако често доступни, за које би морали да одлазе у Београд. Ове године смо расписали литерарни конкурс и ликовни конкурс за ученике основних и средњих школа у Ваљеву са идејом да што више младих и најмлађих суграђана привучемо на једну овакву манифестацију", каже проф. Мирослав Марковић, Удружење „Опен Мајндид" Ваљево.

Основци су се такмичили на ликовном кункурсу, а литерарна тема „Ваљево - мој град" привукла је средњошколце вичне перу.

Немања Грујичић, ученик Ваљевске гимназије каже:

„То сам настојао да објединим и те културно-историјске и све оно што чини овај град онаквим као што јесте, дакле, значајним и за Србију и за Балкан и тако даље у разним сферама живота."

„Ја заиста волим да пишем и уживам у томе, страствени сам писац и веома сам се обрадовала кад сам чула за ту тему", наводи Јована Станковић, ученица Економске школе у Ваљеву.

Посебну пажњу организатор манифестације посвећује избору писаца са којима се читаоци сусрећу и разговорају о књигама, друштвеним и животним темама. Ове године гости Сајма књига и образовања у Ваљеву су проф. др Љубиша Деспотовић, Мухарем Баздуљ и Вања Булић.

Програм је употпуњен предавњима о историјским темама, квизом знања, концертима и филмским пројекцијама.

број коментара 0 Пошаљи коментар