Зрењанински мотоциклисти кренули на пут дуг 6.000 километара

Поводом Дана победе над фашизмом група мотоциклиста из Зрењанина кренула је на пут кроз 13 држава у којима ће обићи споменике палим савезничким војницима у Другом светском рату.

Путовање на моторима дуго 6.000 километара зрењанински мотоциклисти почели су испред споменика војницима Црвене армије који су погинули приликом ослобођења града 1944. године.

Полагањем венаца одали пошту борцима против фашизма, а то ће учинити и на сличним обележјима широм централне и источне Европе. Путовање је инспирисано прошлогодишњом посетом Москви.

"Осим тог термина, тог Дана победе на фашизмом, мотивисало је и братски пријем руског народа прошле године. И сад хоћемо да одемо у Санкт Петербург град херој из Другог светског рата и успут обиђемо 12-13 земаља, положимо венце на споменик савезничким борцима", каже Александар Лакатуш, мотоциклиста.

Након Србије пут их води ка Мађарској, Аустрији, Словачкој, Пољској, прибалтичким земљама. Повратак је преко Русије, Украјине, Молдавије и Румуније.

„Дневно је планирано 600 до 700 километара у зависности од тога колико ћемо се задржавати на поменутим државама, али неки план је оквирно тај. Наравно неке непредвидиве ствари попут времена и свега тог, као што видите и сад пада киша, то мало ремети, али ништа не померамо", каже Јовица Љубојевић, мотоциклиста.

Ову акцију организују чланови мото-клубова Род флајерс и Сварог. Уз Љубојевића и Лакатуша на петнаестодневном путовању ће бити и Дарко Тодоров и Иван Пушић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво