Поклон из Ванкувера за Дечје одељење краљевачке болнице

Удружење наших исељеника из Ванкувера у Канади поклонило је Дечјем одељењу Опште болнице у Краљеву савремену опрему за рану дијагностику, превенцију и лечење најмлађих пацијената.

У консултацији са лекарима са Дечјег одељења у Краљеву набављени су савремни микроскоп са дигиталном камером, 12-канални ЕКГ, холтери притиска који нису до сада коришћени у пракси, и инфузионе пумпе. 

"Опрема се бира уз сагласност и договор са начелницима одељења, са лекарима. Шта је њима најпотребније. Шта ће имати највећу вредност на здравље наше деце и задовољство свих нас", каже Негослав Ђаја, представник донатора.

На донаторској вечери у Ванкуверу прикупљено је око 10.000 евра. До сада је ово удружење помогло да се опреме одељења педијатрије у седам градова у Србији. Дечје одељење у Краљеву годишње има око 2.000 хоспитализација. Попуњеност одељења износи у просеку 70 одсто.

"Просечна дужина лежања је испод пет дана што је на неком европском нивоу, што се тог дела тиче. Опремљени смо солидно и ово ће нам значајно, значајно поправити квалитет рада", др Срђан Вукашиновић, начелник Дечјег одељења Опште болнице.

На Дечјем одељењу има доста застареле и дотрајале опреме и свака врста помоћи као што је донација из Канаде, добро је дошла.

број коментара 0 Пошаљи коментар