Керуша која се спасла из Мораве смештена у прихватилиште

Керуша која је у Трстенику, у ноћи између петка и суботе, спасена из Западне Мораве, потпуно се опоравила. Привремени дом нашла је у прихватилишту за псе у Новом Селу надомак Врњачке Бање.

У питању је женка и то скотна, што се види на ултразвуку ветеринарске станице која лечи псе из прихватилишта.

Окотиће се за две недеље, каже ветеринар Иван Пауновић:

"Не знам сад тренутно број штенаца, али бременита је. Живи су и здрави."

Драган Митровић, чувар Спортског центра, није слутио шта ће се све десити када је у мраку приметио паркирано возило на мосту:

"Са упаљена четири мигавца. Помислио сам да има неки дефект и кренуо сам из Спортског центра. Међутим када сам му се приближио он је угасио мигавце и отишао. Сат и по после тога на истом месту била је патрола полиције. Обавестили су ме да је неко с моста бацио пса у Мораву. У том су наишли и ватрогасци."

Уследила је двочасовна акција спасавања керуше која се, у међувремену, сама искобељала из џака и допливала до дрвета. Поред дежурних служби и мештана, помогао је и чамџија из Грабовца.

Нажалост, ово није једини забележени случај злостављања паса у Трстенику. Прошле године, слика обешеног пса са овог истог моста узнемирила је јавност. А пре шест година мештани Пољне пронашли су тридесетак отрованих животиња, претпоставља се средством за прскање винограда. Починиоци никада нису пронађени.

За мост у Трстенику решење је, сматра Митровић, видео-надзор. Генерално, кључ је у хуманијем односу људи према животињама.

"Да власници када узму пса схвате да то није играчка и да воде рачуна о њима", наглашава др Дебељак. "И да се труде да са њима остаре ти пси, а не да се на овај начин решавају својих љубимаца."

Ова прича није се завршила трагично. Куја ће се окотити у прихватилишту и дочекати удомитеље, за себе и штенце.

број коментара 0 Пошаљи коментар