Министар Недимовић најавио надзор над радом РХМЗ-а

После града који је прошле седмице задесио део општине Топола и нанео штету, углавном младим воћњацима, министар пољопривреде најавио је да ће се утврдити да ли је било пропуста у систему противградне заштите. У радарском центру Букуља кажу да су стрелци благовремено дејствовали.

После града који је прошле седмице задесио део општине Топола и нанео штету, углавном младим воћњацима, министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, најавио је да ће Министарство пољопривреде, шумарства у водопривреде извршити надзор над радом Републичког хидрометеоролошког завода, како би се утврдило да ли је било пропуста у систему противградне заштите.

Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић, који тврди да стрелци нису благовремено реаговали, потврдио је за РТС да очекује да ће надзор бити обављен у наредних месец дана.

У радарском центру Букуља демантују Јовановићеве наводе. Кажу да је систем био спреман за временске непогоде, да су благовремено дејствовали и да је на подручју Тополе испаљено дванаест противградних ракета.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 06. мај 2019, 18:09) - anonymousALEKSANDAR 1945 [нерегистровани]

Ministar Nedimovic najavio nadzor nad radom RHMZ-a

U nedostatku dovoljne kolicine cestica [jezgara] oko kojih se kondenzuje ledena vodena para,vec formirane snezne pahulje postaju jezgra,tako se formiraju kugle grada.Ispaljivanjem reketa u oblak unose se jezgra i nastaje sneg ,koji se topi padajuci u nize slojeve gde je leti temperatura znatno iznad nule.To je moje znanje iz meteorologije iz Srednje poljoprivredne skole u Sapcu,davne 1962.godine.Hvala na paznji.

(понедељак, 06. мај 2019, 17:26) - anonymousALEKSANDAR 1945 [нерегистровани]

Ministar Nedimovic najavio nadzor nad radom RHMZ-a

Ministar Nedimovic i predsednik opstine Topola su laici za poljoprivredu i meteorogiju.RHMZ Srbije je vrhunska ustanova,znam iz iskutsva.Problem moze biti na lokalu.Problem moze biti u izboru strelaca i njihovom nagradjivanju.To je posao predsednika opstine.

(понедељак, 06. мај 2019, 17:24) - Милан [нерегистровани]

одбрана од града

Одбрана од града у науци не постоји.То су измислили вешти трговци тућих мука. Окривити ХМЗ за штету од града је интелектуална увреда за све људе од науке. Вештим манипулисањем метеоролошких политиканата заговорника измишљене противградне одбране, који се представљају као спасиоци човечанства , наносисе велика економка штета јер им је поштени свет поверовао на реч. Један дан противградне одбране коште српски народ 320 хиљада евра. Западне земље су већ одавно напустиле ову измишљитуну а остали су само наивни. Противградна одбрана је велика срамота српску науку и треба је законом забранити а народу речи истину о великој превари која траје од 1967. године.