Велико интересовање ђака за фризерски занат у Лесковцу

Отварање фризерског смера пре 16 година у лесковачкој Хемијско-технолошкој школи показало се као добра одлука. Из године у годину интересовање ђака за тај занат је све веће.

Прво да се савлада теорија, а онда алат у руке и да се пече занат. Уз вољу, труд, маштовитост и кретивност за сат, два настају прави уметнички радови. Катарина је са свим петицама могла да бира коју ће средњу школу да упише али се одлучила за фризерски занат.

 

"Уметност, љубав. Можемо да искажемо на коси своју мисао. Чим завршимо 3 године можемо сами да отворимо свој салон и сами да радимо", каже Катарина Митровић, ученица 1.разреда Хемијско технолошке школе Лесковац.

"Сан ми се остварио. Имамо доста муштерија. Радимо сваког дана и по салонима", каже Петар Цветковић, ученик 1.разреда Хемијско-технолошке школе.

У физерском салону лесковачке Хемијско-технолошке школе радна и пријатна атмосфера. Синиша не мења салон. Шишање плаћа 100 динара.

"Презадовољан сам. Сваке недеље долазим на шишање и бријање."

Искуство стичу овде, али и у фризерским салонима у граду. Због великог интересовања прошле године отворено је још једно одељење.

"Женско одељење са 30 ученика и једно мешовито, мушко и нови профил који је доста интересантан, то је педикир и маникир", каже Зоран Цветковић, наставник практичне наставе.

 Уче, раде и нижу пехаре. Новац који зарађују одлази у ђачку задругу.

"Он се користи за побољшање услова наставе у самом кабинету, за набавку материјала и неоходног алата за несметано функционисање практичне наставе", каже Ивица Станковић, ментор ђачке задруге.

Посао не траже већ га почињу сами, најчешће уз субвенције Националне службе за запошљавање. Да је још једна генерација спремна да заплови у предузетничке воде показала је и ова ревија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво