Урушио се мост у Милочају

Мост у Милочају код Краљева, који су мештани сами изградили пре више од 50 година, више не може да се користи. Због тога су пољопривредници принуђени да користе заобилазне путеве како би стигли до својих њива.

Људи, али и деца на сопствену одговорност сада прелазе мост у Милочају и не слутећи коликој се опасности излажу. Мост је улегао више од 15 центиметара а потпорни стуб на левој обали бујичног потока је накривљен.

"Вода надолази, кише падају. Мост може да клекне. Да наиђу деца ту на мост, не дај боже да дође до неке трагедије", каже Глишо Шљивић, из Милочаја.

Родитељи највише брину за децу која овим путем иду у школу. Тешко је и пољопривредницима који сада не могу до својих имања на другој обали потока.

"Ми имамо 8 километара да пређемо кружни пут, обилазницом, да бисмо дошли до наших њива, уместо 500 метара", каже Никола Милосављевић из Милочаја.

Мост су мештани сами изградили пре пола века без пројекта и дозволе. Иако му је носивост мала, њиме су прелазила и тешка возила.

Поред моста који се урушио овде у селу Милочај још три моста на реци Градинац су по решењу саобраћајног инспектора још из 2012 године, стављени ван функције.

И овога пута мештани су сами покушали да изнађу неко решење тако што су насули више од 100 кубика шљунка. Међутим вода је већ однела део и тог новог насипа.

Дарко Сретовић, председник МЗ Милочај каже да је то алтернативно решење до налажења трајног решења. "То јест до изградње новог моста за који немамо пројектну документацију. Средства за изградњу још увек немамо нити имамо идеју како ћемо их наћи."

О урушавању моста обавештене су надлежне службе у Краљеву. Као привремено решење биће постављен понтонски мост.

број коментара 0 Пошаљи коментар