Отворен aвантура парк на Јастрепцу

До пре три деценије Јастребац је био један од најуређенијих туристичких центара у Србији. Нагло је запуштен и заборављен од гостију да би изградњом авантура парка који је данас отворен уз помоћ Министарства туризма, Града Крушевца и Трајал корпорације, покренута иницијатива да се обнови ово излетиште.

На јастребачком потезу Равниште изграђен је авантура парк. Вештачка стена и зип лајн са једне на другу страну обале језера, атракције су на планини. Запослено је шесторо младих људи из подјастребачких села.

"Обука оператера трајала је 15 дана. Прошли смо алпинистичку обуку, специјализовану за помагање корисницима на стази у авантура парку", каже Небојша Милојевић, оперативни тренер Авантура парка на Јастрепцу

Јастребац, једна од најшумовитијих планина Балкана, богата је бројним потоцима и изворима. Чувени Брезјак, Мајорова чесма, врхови изнад 1500 метара висине.

"Уз помоћ Министарства туризма, трговине и телекомуникација који су уложили 25 милиона динара и града Крушевца са својих 12 милиона, заједничким снагама направили нсмо један леп рекреативни центар, авантура парк", наводи Весна Лазаревић, заменица градоначелнице Крушевца.

"Ово је дедан од корака, као што знате у даљем развоју Јастрепца. Направили смо један план који смо вам презентовали и надамо се да ће тако бити и даље", каже Милош Ненезић, генерални директор Трајал корпорације.

Ускоро почиње и изградња скијашке стазе дужине 400 метара испод гребена Мазнице са пратећим ски лифтом и системом за вештачко оснежавање.

Оно, што је такође велика предност за Крушевац и Јастребац биће изградња Моравског коридора који ће спајати Исток и Запад Србије. Коридори 10 и 11 где гравитира 500 000 људи и сваккако ће допринети даљем развоју и порасту броја туриста", сматра министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Планинарски клуб "Јастребац" трасираће 100 километара пешачких и бициклистичких стаза које ће повезати ову планину са Рибарском бањо и српским средњевековним манастирима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво