Признање Радославу Мaнету Николићу

На Светски дан слободе медија, у пет до дванаест, новинари Поморавља указали су на тежак положај и још једном затражили да се коначно открију и казне убице Милана Пантића. Награда за новинарско достојанство Клуба новинара Поморавља додељена је Радославу Манету Николићу.

На Светски дан слободе медија,  у пет до 12, новинари Поморавља  из центра Јагодине подсетили су на тежак положај новинарске професије, на притиске које трпе, цензуру и посебно аутоцензуру и на понижавајући економски положај.

Изнова је затражено да се коначно открију и казне убице колеге Милана Пантића.

Клуб новинара Поморавља ове године доделио је награду за новинарско достојанство доајену телевизијског новинарства Радославу Манету Николићу, новинару РТС-а у пензији.

"Ја морам да кажем да је Светски дан слободе медија само један тренутак када се подсећамо на ту нашу борбу за слободу, за правду, за истину у новинарству", рекао је Николић. "Није слобода медија нешто што је универзално, нешто што се може користити како ко хоће. Слобода медија је и одговорност и правда и истина и то је тековина савремене цивилизације."

 

број коментара 0 Пошаљи коментар