Ужички ђаци донели медаље из Пловдива

Ученици ужичке Економске школе са 22. Међународног сајма у Пловдиву вратили су се са три награде. Две друге награде и специјално Признање за професионализам и комплексно представљање на фестивалу виртуалних предузећа, једанаесточлани тим из Ужица, освојио је у конкуренцији 118 екипа из 7 земаља у окружењу.

Успешно пословање њихове, компаније у којој је све реално осим робе и новца, препознато је кроз најбољу презентацију, професионално и комплексно представљање ужичког тима.

"Свако је имао своју улогу и свој задатак који је одлично обавио и ми смо функционисали као један складан тим и то је поентирало наградом", каже Марица Јанић ученица Економске школе у Ужицу.

"Било је битно да се ми што боље снађемо и што боље одговоримо на све задатке које смо имали на такмичењу", наводи Теодора Мајкић, ученица другог разреда Економске школе.

"Симулирају рад стварних предузећа од почетка, од самог оснивања, преко служби, апсолутно примењују све оно што се ради у правом предузећу", објашњава Мирјана Марјановић, професорка економске групе предмета.

Примењена економија у виртуелној компанији за производњу и промет органске хране, била је примена наученог али и први наступ и медјународно искуство за њене запослене.

"Тек кад сам отишла тамо и упоредила се са неким другим, схватила сам колико вредимо и колико имамо знања", каже Јована Ђуровић, ученица Економска школа, а њена другарица Ана Мијатовић додаје:

„Јако драгоцено искуство и јако лепо искуство, јер видели смо како то изгледа на сајмовима и видели смо како друге школе послују и колико се оне труде око свега."

Успех на сајму, један је од до сада постигнутих кроз које школа добија могућност за нову сарадњу и рад на европским пројектима.

"Школа је учествовала на сајмовима у Аустрији, Сарајеву, Бугарској, Будви, то су нака такмичења на којима се примењује све оно што се из економије научи" каже Љиљана Максимовић Рубежановић, професорка економске групе предмета.

"Желе с нама да се укључе у неку дужу сараадњу кад су у питању ти пројекти, да нам буду партнери у тим пројектима", наводи Милица Прљевић, директорка Економске школе.

До краја школовања настојаће да усаврше рад компаније и обезбеде успех и учешће на неком од нових такмичења.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара