Ужички ђаци донели медаље из Пловдива

Ученици ужичке Економске школе са 22. Међународног сајма у Пловдиву вратили су се са три награде. Две друге награде и специјално Признање за професионализам и комплексно представљање на фестивалу виртуалних предузећа, једанаесточлани тим из Ужица, освојио је у конкуренцији 118 екипа из 7 земаља у окружењу.

Успешно пословање њихове, компаније у којој је све реално осим робе и новца, препознато је кроз најбољу презентацију, професионално и комплексно представљање ужичког тима.

"Свако је имао своју улогу и свој задатак који је одлично обавио и ми смо функционисали као један складан тим и то је поентирало наградом", каже Марица Јанић ученица Економске школе у Ужицу.

"Било је битно да се ми што боље снађемо и што боље одговоримо на све задатке које смо имали на такмичењу", наводи Теодора Мајкић, ученица другог разреда Економске школе.

"Симулирају рад стварних предузећа од почетка, од самог оснивања, преко служби, апсолутно примењују све оно што се ради у правом предузећу", објашњава Мирјана Марјановић, професорка економске групе предмета.

Примењена економија у виртуелној компанији за производњу и промет органске хране, била је примена наученог али и први наступ и медјународно искуство за њене запослене.

"Тек кад сам отишла тамо и упоредила се са неким другим, схватила сам колико вредимо и колико имамо знања", каже Јована Ђуровић, ученица Економска школа, а њена другарица Ана Мијатовић додаје:

„Јако драгоцено искуство и јако лепо искуство, јер видели смо како то изгледа на сајмовима и видели смо како друге школе послују и колико се оне труде око свега."

Успех на сајму, један је од до сада постигнутих кроз које школа добија могућност за нову сарадњу и рад на европским пројектима.

"Школа је учествовала на сајмовима у Аустрији, Сарајеву, Бугарској, Будви, то су нака такмичења на којима се примењује све оно што се из економије научи" каже Љиљана Максимовић Рубежановић, професорка економске групе предмета.

"Желе с нама да се укључе у неку дужу сараадњу кад су у питању ти пројекти, да нам буду партнери у тим пројектима", наводи Милица Прљевић, директорка Економске школе.

До краја школовања настојаће да усаврше рад компаније и обезбеде успех и учешће на неком од нових такмичења.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар