Хуманитарна изложба за болесну девојчицу

Уметничка радионица "Крафт клуб" у Врању организовала је хуманитарну изложбу украсних предмета и слика. Уникатне предмете стварали су основци, а приход од продатих предмета намењен је лечењу оболеле девојчице из Жбевца.

Од украсних честитки, обојених јаја, слика, до рамова и чивилука. Више од двадесеторо деце ствара ове јединствене предмете у уметничкој радионици. На шеталишту у Врању представили су радове, многе и продали.

"Ово је техника која се зове миксмедија, тако да је било мало теже направити то, али после 2, 3 сата лепо је испало", каже 12-годишња Ања Младеновић.

Једанаестогодишња Ксенија Стојановић каже да је некад мало теже да се направи нешто, али да је на радионици увек занимљиво и да све испадне лепо.

Деца развијају креативност кроз различите технике израде уникатних предмета и декоративног обликовања - од декупажа до миксмедије. Комбинују машне, шљокице, картоне, пластику, каже Татјана Пешић, водитељка уметничке радионице "Крафт клуб" у Врању.

"Да једноставно и децу научимо да треба да учествују, да помажу једни другима. Свака наша изложба ће бити хуманитарног карактера."

Желе и да помогну деветогодишњој девојчици, Ањи Стојменовић из Жбевца, која је на лечењу у Нишу. Поклониће јој платно на којем остављају траг, њихов израз креативности и хуманости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи