Шабац: Донаторска вечера у Економској школи

У историји Шапца, на велике празнике настајала су добротворна и задужбинарска друштва. Зато су се и ове године шабачки привредници и грађани окупили на донаторској вечери у Економској школи "Стана Милановић", како би помогли реконструкцију школског дворишта.

Зграда Економске школе у Шапцу задужбина је младе жене великог срца, Стане Милановић, која је са 24 године сав свој иметак завештала школовању шабачке омладине. 

Објекат је недавно реконструисан, али школско двориште осам деценија није мењало изглед. Запослени кажу да је двориште посебно небезбедно у време кише, јер су испод трошног бетона смештене две велике цистерне и септичка јама.

"Основно због чега покрећемо ову причу је еколошки проблем, јер оно чега се плашимо јесте то тоњење двроишта баш у делу где се налазе цистерне у којима има мазута још сигурно", каже Соња Јокић, директорка Економске школе "Стана Милановић" из Шапца.

За реконструкцију дворишта потребно је 11 милиона динара, због чега је руководство школе позвало на донаторско вече шабачке привреднике - бивше ђаке и родитеље деце.

"Дају у роби, машинама, људству, то што буде неопходно, јер је увек учествовала у овом граду и ван града у донацијама", наводи Наталија Пенонић, из "Интеркопа".

"Познајући ове фирме које ће бити ангажоване, мислим да се ово може сто посто извести, без неког већег финансијског оптерећења више извођача", истиче дипл. инж. Слободан Брковић, из фирме БМР.

У школи кажу да у спомен на добротворку, Стану Милановић, негују дух доброчинства и хуманости и међу ђацима.

"Да покажемо колико смо сазрели као људи и колико је уствари добро оно што нас покреће и што је једино вредно, а улагање у младост је најбоља инвестиција", каже Весна Павловић, професорка у Економској школи "Стана Милановић".

"Имамо једну причу коју желимо да пошаљемо у свет - Ако не сад, кад? Ако не ми, ко?" пита се Соња Јокић,  директорка Економске школе у Шапцу.

Овде верују да захваљујући добрим људима, на почетак радова неће дуго чекати и да ће после измештања цистерни, двориште добити нови, безбедан плато, зелену зону и летњу позориницу - лепо место за сусрет младих са вршњацима и школом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи