Век Техничке школе у Новом Пазару

Техничка школа у Новом Пазару обележава 100 година постојања. За то време образовала је чувене занатлије, будуће инжењере и научнике, који су били носиоци друштвеног развоја целог краја. Давне 1919. године почела је као занатско-трговинска школа и током минулих сто година мењала је називе и образовне профиле.

Захваљујући сталном унапређењу наставног процеса и новим образовним профилима Техничка скола у Новом Пазару постаје све привлачнија за младе.

Тринаест смерова Техничке школе у Новом Пазару похадђа 940 ученика.

"Данас је то модерна стручна школа са пераспективним образовним профилима из области саобраћаја, машинства и електротетехнике. Ови образовни профили омогућавају проходност на многе факултете који су данас веома цењени. У исто време омогућавамо ученицима који не наставе даље школовање да могу наћи посао", Хидо Љајић, директор Техничке школе у Новом Пазару.

Пре четири деценије изграђена је нова зграда у којој се и сада налази Техничка школа. Недавно је реновирана и дограђене су још три учионице .

"Техничка школа је један од симбола града Новог Пазара. Она је током ових сто година васпитавала многе генерације које су допринеле развоју нашег града, каже Нихад Бишевац, градоначелник Новог Пазара.

Школа бележи изузетно успешне резултате и у волонтерским активностима. Међу првима у Србији основали су Радио-аматерску секцију.

"Имате доста разлога да будете поносни, али и обавезу и одговорност да наставите са добрим радом и постигнете још вече успехе", каже Бојана Маринковић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У част изузетног јубилеја заслужним појединцима и установама које су на различите нацине помогле унапређењу школе додељене су признања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи