Дан општине Горњи Милановац

Свечаном седницом на којој су додељена општинска признања најзаслужнијим грађанима и представницима установа и предузећа, Горњи Милановац је обележио Дан општине и 204. године подизања Другог српског устанка у Такову.

У знаку јубилеја 160 година имена града Горњи Милановац слави прошлост и инвестира у будућност. Житељи рудничко таковског краја кажу углавном деле судбину других српских градова.

Следећи традицију успешних занатлија и привредника Горњи Милановац данас се сврстава међу веће извознике. У локалној самоуправи истичу да се доста ради на уређењу општине и побољшању квалитета живота грађана, те да је у граду под Рудником доста градилишта.

"У претходних неколико година опредељење локалне самоуправе је управо и кљуцно на изградњи путне инфраструктуре као и школских објеката, предшколских објеката и објеката на сеоском подручју", каже Јадранка Достанић, заменица председника Општине Горњи Милановац.

Посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима у Горњем Милановцу је урађено доста пројеката. У плану је да се за реконструкцију основне школе уложи више од два милиона евра, исто толико у водоснабдевање, пре свега варошице Рудник. За комплетну реконструкцију и опремање болнице биће издвојено преко десет милиона евра.

"Овде радимо баш онако како смо замислили да радимо у целој земљи, а то је да подједнако водимо рачина колико о најмањим сеоским амбулантама толико и о највећим и најзначајнијим објектима у просвети и у здравству и управо такву мустру прати и општина Горњи Милановац и пројекти које општина Горњи Милановац уз подршку канцеларије реализује", наводи Марко Благојевић из Канцеларије за управљање јавним улагањима.

У Горњем Милановцу кажу и да је важна брига о условима живота и на сеоском подручју, па је у прошлој години асфалтирано 19 некатегорисаних путева које су финансирали заједно са грађанима.

број коментара 0 Пошаљи коментар