Ниш ће бити паметан град

Ниш ће бити међу првим паметним градовима у Србији предвиђено је пројектом Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Меморандум о сарадњи са водећим кинеским компанијама за реализацију овог пројекта биће потписан у Кини.

Први паметни градови у Србији биће Београд, Нови Сад и Ниш - то је пројекат Министарства трговине, туризма и телекомуникација који подразумева увођење компјутерског функционисања градских сервиса.

Меморандум о сарадњи са водећим кинеским компанијама за реализацију овог пројекта потписаће делагација српске владе која ће наредних дана боравити у Кини.

У српској делегацији коју предводи председник Вучић на Другом економском форуму "Један појас, један пут" у Кини, биће и градоначелник Ниша.

"Пре свега то су области које се односе на паметну уличну расвету која је значајна са много аспеката безбедносних, разних уштеда које се могу учинити до система који је везан за рад комуналних предузећа - управљање, даљинско учитавање водомера. централног грејања до управљања саобраћајном сигнализацијом, инфраструктуром, гужвама у граду", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

На Другом економском форуму "Један појас, један пут" присуствоваће 40 шефова влада и држава.

број коментара 0 Пошаљи коментар