Опроштај с Дедом

Oд дугогодишњег редитеља РТС-а Зорана Живковића опростиле су се његове колеге и пријатељи. Каријеру је почео у Документарном програму, а завршио у Програму Србија данас. Потписао је много ауторских и дневно информативних емисија, али се колеге највише сећају његовог шарма и безрезервне подршке коју им је пружао.

На комеморацији Зорану Живковићу, Љиљана Ивановић подсетила је на порекло његовог надимка: Деда, и рекла да то име није означавало старост већ трајање и траг који је оставио у људима.

„Када ми који смо деведесетих ушли у ову кућу - у Редакцију Србија данас помислимо на почетке - сви помислимо на Деду. Јер све нас је дочекао прихватио бодрио. Није дао да одустанемо", рекла је Наташа Бата:

„Сад после толико деценија, када се каже Деда помислите на шефа којег се не бојите, помислите на цео дан у редакцији, и цео дан смеха у редакцији, помислите на реализатора који улази у режију за емисију од шест сати без кошуљице..."

Зоран Живковић је био колега од стила, учитељ, пријатељ, рекли су сећајући се Деде Зоран Николић и Миодраг Јанићијевић Баћко. Њих је, као и много других редитеља, бодрио и учио занату телевизијске режије.

И њих, и остале колеге подучавао је у ономе што се не учи на часовима: професионалној етици и људским, моралним вредностима. И свако од њих добро је упамтио савет који су добијали у тренуцима умора или незадовољства: телевизија тражи целог човека.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи