Солидарност лесковачких ђака

Ученици одељења четврто три лесковачке основне школе "Јосиф Костић" покренули су акцију "Помоћ другу". Пред Ускрс усрећили су другарицу Анђелу Пејковић. Захваљујући својој учитељици ови малишани од првог дана уче о солидарности.

Навикле су на хладноћу и мемлу у стану без купатила. Анђела је у бабином крилу од своје треће године. Иако је инвалид и без икаквих примања Радица је преузела бругу о Анђели да би помогла болесној ћерки која живи у селу и има још двоје деце, једно са сметњама у развоју. Тешко је каже Радица прегурати месец само са дечјим додатком који јој шаље ћерка и намирницама које добија од брата.

"Учитељица нас помаже, њени другари помажу, родитељи другара помажу. Увек купе свеску, оловку", каже Радица Миловановић, Анђелина баба.

И под теретом тешког живота и слабог вида Анђела ређа петице.

"Волим да учим и да радим и кад порастем волела бих да постанем водитељка", каже Анђела Пејковић, ученица четвртог разреда О.Ш "Јосиф Костић" у Лесковцу.

Омиљена је у одељењу, а четврто три је посебно захваљујући учитељици Драгици. Од првог дана их учи хуманости. Негује заједништво, предузетнички дух и одличну сарадњу са родитељима.

"Ја се трудим значи оно што радим да радим срцем пре свега и да све то пренесем на децу", објашњава учитељица Драгица Антанасијевић.

Са представом "Немушти језик" путовали су широм Јабланичког округа,освајали аплаузе и сакупили довољно новца како би њихова другарица Анђела могла да купи наочаре и све што јој је потребно за рекреативну наставу.

"Највећи успех у животу је да будеш прави човек и да будеш солидаран", каже Александра Додеровић, ученица четвртог разреда Основне школе "Јосиф Костић".

"Ми смо уживали док смо радили ово прво зато што је Анђела предобра другарица", наводи ученик Милош Стефановић.

"Деца су јединствена, заједно су у свему, нема разлике и то нам је велико задовољство", објашњава Оливера Исаиловић Додеровић из Клуба родитеља.

Тек су напунили 10 година, а већ су положили испит зрелости.Увек су спремни да помогну болеснима и сиромашнима тако ће и Ускрс улепшати многим вршњацима

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи