Уместо сећања на ватру, остаће упамћена солидарност комшија

Ових дана за ватрогасце у чачанском и милановачком крају било је доста посла. У Млаковцу је једној породици изгорео кров и све на спрату куће. У Пријевору су изгореле бале са сеном. У оба случаја комшије су притекле у помоћ, да се окрови кућа и да обнове залихе сточне хране. У једном домаћинству после интервенције ватрогасци су помагали да се отели крава.

Милошевићима у селу Пријевор код Чачка у пожару је изгорела скоро сва сточна храна. Ватрогасци су у њиховом домаћинству угасили пожар, спречили ширење ватре, али су имали и несвакидашњи задатак. По завршетку свог посла заменили су и ветеринара.

"Зато што је крава почела да се тели. Ми смо ушли у шталу која је изузетно мала, а велики број грла и онда смо помогли да се то обави колико смо умели и знали", рекао је Миленко Милић, ватрогасац.

Ватрогасац Зоран Петровић, истакао је да су теленце крстили и дали му име Миленко.

Комшије су притекле у помоћ да Зорица и Катарина прехране 12 грла говеда, јер од две хиљаде бала сена није остало ништа. Комшије су се на делу показале и у Млаковцу код Горњег Милановца када је у пожару изгорео део куће Дражовића. Да осмочлана породица брзо има нови кров над главом организовало се цело село.

"Ово што је све материјално, десило се, није проблем само кад су они сви на броју. Захвалан сам комшијама и пријатељима и свима који су се одазвали", каже Зоран Петровић, становник Млаковца.

Много људи се одазвало, Србија је поново показала да је у тешким тренуцима увек солидардна, закључио је Жељко Марјановић, становник Млаковца.  

Овим породицама ће још много бити потребно да у потпуности санирају последице пожара, али кажу да ће им због људскости и пружене руке пријатеља и комшија, уместо сећања на ватру и гареж, остати успомене на хуманост и солидарност.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се