Плесачи из Србије и Европе у Кањижи

У Кањижи је одржано традиционално међународно такмичење у модерном плесу - 27. Еуро шоу денс фест. У Спортској дворани наступило је 45 клубова из шест земаља са више од 1.500 такмичара. Организатор фестивала је Удружење сценских игара "Прима примисима".

Млади плесачи надметали су се у старосним категоријама, појединачно и у паровима, те малим и великим групама. Петнаестогодишња Макаи Фани из Будимпеште атрактивним плесом одушевила је све присутне.

"На овом фестивалу учествујем други пут. Задовољна сам својим наступом, а видим да је и публика лепо прихватила моју тачку" каже Макаи Фани из Будимпеште.

Озбиљна такмичарска конкуренција и нимало лак посао за судије и чланове жирија, јер сваки детаљ доноси разлику у бодовима.

"Ове године имамо јако пуно такмичара из Словачке. Дошли су нам из четири аутобуса, значи четири клубова. И ове године су нам придружили још неки клубови из Србије", наводи Ержебет Сајко, организатор Фестивала.

Плесни клуб "Импулс" из Новог Сада двадесети пут учествује на Фестивалу. Његови солисти и групе освојили су највише медаља до сада. Чланице клуба вршачког клуба "Супер стар" такође су више него задовољне својим наступом.

"Мислим да је много значајно за развој деце, девојчица и девојака, да се правилно развијају, да уживају у плесу, који воле музику, који воле покрет. Мислим да је вишеструко користан", наводи Снежана Андрејевић из новосадског плесног клуба "Импулс".

"Тако кад неке активности имају, па ми онда хоћемо да се пријавимо и онда тако играмо док не добијемо превише обавеза, онда не можемо више да идемо. А, до тада, док не добијемо толико обавеза ми идемо и забављамо се", објашњава Нина Гламочак из плесног клуба "Супер стар" из Вршца.

По оцени жирија победник 27. Међународног такмичења у модерном плесу у Кањижи у категорији тимова је плесни студио из Сегедина, док су гости из Румуније доминирали у дисциплини плесне формације. Златне медаљу у категоријама соло плес, најбољи пар и мали плесни ансамбли освојили су такмичари и такмичарке из Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар