Беба коју је мајка оставила у таксију иде у Швајцарску

Бебу коју је пре месец дана мајка оставила у таксију у Врњачкој Бањи, данас су из краљевачког породилишта преузела оба родитеља у присуству радника Центра за социјални рад.

"Докторка ова лудица уопште не трепће, па погледајте ви.. Све време тако окицама посматра свет око себе", чује се на одељењу краљевачке неонатологије.

Месец дана њен свет били су лекари и сестре краљевачке неонатологије које је упознала када је имала тек два дана.

"Сналазимо се и ми с њом и она с нама. Наравно да се везујете, и драго нам је и срећни смо што је добро, што је доброг општег стања здравља, тако да нам значи пуно,ето, да је испреатимо тако", каже др Сунчица Бабић, неонатолог Опште болнице Краљево.

Већ сада жале што више неће слушати препознаљив плач Весне ,како су јој у болници дали име.

"Весни смо били све што треба да се буде, а то је и мајка и неговатељица и сестра. Ми смо чак у овом малом простору једну собу њој подредредили", наводи Слободанка Буњак, главна сестра Одељења неонатологије Опште болнице Краљево.

Пријали су јој пажња и комфор. У краљевачком породилишту је напредовала цео килограм.

"Поклони ми један осмех, хајде да виде они да ти знаш да се смејеш. Хајде драга...", каже беби сестра Слободанка Буњак.

Родитељи бебе одбили су разговор са новинарима. Радници центра за социјални рад из Трстеника рекли су да ће породица живети у Швајцарској и да ће бити под појачаним надзором тамношњих социјалних служби.

број коментара 0 Пошаљи коментар