Подводни свет Јадрана на панчевачком базену

Ронилачки клуб "Свет роњења" на панчевачком базену организовао је изложбу подводне фотографије. Посетиоцима је обезбеђена ронилачка опрема без које није могуће видети поставку.

Пре него што су заронили, посетиоци изложбе су морали добро да се загреју, а они који први пут роне и да прођу кратак курс обуке роњења. Тек после тога могли су у пратњи инструктора на дну базена да погледају 20 фотографија које су настале у Јадранском мору.

"Први пут сам ронио и све ми се свидело. Све ово је нешто ново за мене и много другачије од свега што сам до сад видео", каже Михајло Драгићевић.

"Открићете нове боје и облике, јер доле посетоје облици живота којих нема на делу планете где ми живимо", објашњава ронилац-инструктор Марио Тишма.

Да би направили атрактивну фотографију рониоци морају у тренутку да реагују и да би под водом овековечили један покрет или детаљ који виде под одређеним углом светлости, морају да уложе много труда:

"Ове фотографије су снимане 3 године и то је резултат великог рада. Потребно је пуно среће у роњењу да би се направила добра фотографија, али и одређена вештина и квалитетна опрема", наводи Јанез Крањц, председник клуба „Свет роњења".

Ова изложба организује се већ три године у Панчеву, а организатори имају за циљ и да роњење представе обичним људима више као атрктиван, а не екстреман спорт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво