Корисници задовољни у Геронтолошком центру у Крушевцу

За 32 године, колико постоји, кроз Геронтолошки центар у Крушевцу прошле су на хиљаде корисника из свих крајева Србије. Због услови смештаја, здравствене неге и квалитета садржаја, капацитети центра увек попуњени до последњег места.

И у девотој деценији бака Вера се труди да јој фризура буде беспрекорна. Сваке недеље посећује салон Геронтолошког центра у којем се уређују и даме и господа.

"Ми не плаћамо ништа. Дотерамо се и увек нам је лепо. У дому нам је све боље и боље", каже Вера Стојановић.

Уз фризерски салон, реновиран су клубови и стационарни део, тв сала оплемењена је муралом, а ходници зеленилом. За 200 корисника, од којих је половина зависних, здравствена нега је од посебног значаја , а за вернике и недавно уређен молитвени простор.

"Сваки човек природно је да жели да нађе свој мир, у неком тренутку можда да подели и радост и тугу. И то је оно што нас је вукло да одредимо један простор да могу да додју , да се помоле Богу и за здравље и за свој неки мир", наводи Јелена Мијаиловић, директорка Геронтолошког центра Крушевац.

Уз заједничке прославе празника и родјендана, екскурзије и излете, корисници се највише радују гостима.

"Коло српских сестара пуних 20 година долази. Увек долазе радо, са једним послужењем, добијају сви корисници поклоне. То је заправо лутрија.Ми извлачимо бројеве , они се јављају . То је јако лепо и они се највише радују томе", наводи др Даринка Виријевић, потпредседница "Кола српских сестара" у Крушевцу.

Нови сусрет са корисницима Геронтолошког центра чланице Кола српских сестара уз неизоставне дарове најављују већ за Васкршње празнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво