Корисници задовољни у Геронтолошком центру у Крушевцу

За 32 године, колико постоји, кроз Геронтолошки центар у Крушевцу прошле су на хиљаде корисника из свих крајева Србије. Због услови смештаја, здравствене неге и квалитета садржаја, капацитети центра увек попуњени до последњег места.

И у девотој деценији бака Вера се труди да јој фризура буде беспрекорна. Сваке недеље посећује салон Геронтолошког центра у којем се уређују и даме и господа.

"Ми не плаћамо ништа. Дотерамо се и увек нам је лепо. У дому нам је све боље и боље", каже Вера Стојановић.

Уз фризерски салон, реновиран су клубови и стационарни део, тв сала оплемењена је муралом, а ходници зеленилом. За 200 корисника, од којих је половина зависних, здравствена нега је од посебног значаја , а за вернике и недавно уређен молитвени простор.

"Сваки човек природно је да жели да нађе свој мир, у неком тренутку можда да подели и радост и тугу. И то је оно што нас је вукло да одредимо један простор да могу да додју , да се помоле Богу и за здравље и за свој неки мир", наводи Јелена Мијаиловић, директорка Геронтолошког центра Крушевац.

Уз заједничке прославе празника и родјендана, екскурзије и излете, корисници се највише радују гостима.

"Коло српских сестара пуних 20 година долази. Увек долазе радо, са једним послужењем, добијају сви корисници поклоне. То је заправо лутрија.Ми извлачимо бројеве , они се јављају . То је јако лепо и они се највише радују томе", наводи др Даринка Виријевић, потпредседница "Кола српских сестара" у Крушевцу.

Нови сусрет са корисницима Геронтолошког центра чланице Кола српских сестара уз неизоставне дарове најављују већ за Васкршње празнике.

број коментара 0 Пошаљи коментар