Службе катастра морају да поштују минимум процеса рада

После више од месец дана штрајка запослених у Републичком геодетском заводу, Влада Србије, донела је Уредбу по којој су од данас службе катастра обавезне је да поштују минимум процеса рада.

После 45 дана, колико су били у штрајку, запослени у крагујевачком катастру од данас раде у пуном капацитету. Наиме, синдикат Независност, после проговора са представницима Владе Србије, донео је одлуку да прекине штрајк и позвао све службе катастра у Србији, у којима је тај  синдикат већински, да поступе исто.

Дакле у Крагујевцу се ради у пуном обиму, и у катастру очекују, да ће брзо надокнадити све послове, који су због штрајка морали да чекају.

"Катастар није био у штрајку тоталном, зато што су многи послови одрађивани унутар самих служби, значи стари предмети, који су заиста били велики проблем били за многе катастре, су у великој мери одрађени, тако да сада све оно што буде пристизало то ће се радити мало успорено, али ја мислим да ће то за неких десетак петнаест дана рад бити у потпуности нормализован", каже Ненад Пејчиновић, секретар синдиката Независност у РГЗ.

Гужве су у Крагујевцу велике. Свих четрдесетак запослених ради и прима захтеве грађана, који како кажу, због штрајка нису могли да заврше многе послове.

У Крушевцу се поштује минимум процеса рада, што подразумева, да је обезбеђено функционисање свих служби и пружање услуга грађанима.

Ради се и у Нишу, а у бројним службама тј. градовима као рецимо у Краљеву и Чачку, није било штрајка. У синдикату Независност, очекују , да ће постићи договор са представницима Владе око њихових захтева, који се тичу услова рада, висине примања и оставки руководства у Републичком геодетском заводу.

број коментара 0 Пошаљи коментар