Нови Пазар: Дигитализовани "Валтер" отвара модернизовани биоскоп

Новопазараци ће од вечерас филмове гледати у савременом 3Д биоскопу. У опремање сале са фоајеом уложено је више од 20 милиона динара. Новопазарско лето биће богато културним манифестацијама, а надлежни тврде да тај град предњачи у Србији по средствима уложеним у клутуру.

Поново ради биоскоп у Новом Пазару. Овога пута "Валтер" на великом платну, ремастеризован и дигитализован. Пројекција је предвиђена вечерас за свечано отварање. А након Рамазана, много нових наслова намењених свим узрастима.

"Прве филмове емитујемо од 22. априла", најавила је Елма Шабановић, уредница драмског и филмског програма. "Имаћемо три филма дневно, два пута седмично. У мају, програм Културног центра биће прилагођен традиционалној култури, тако да ћемо емитовати један филм седмично. Од јуна, сваког уторка и сваког четвртка имаћемо три филма дневно. Наравно, за најмлађе ће увек бити и синхронизовани филм.

Преуређени су фоаје, биоскопска сала а за ласерски пројектор изграђена је нова кабина.

"Пројектор нам је био из 1965. године", подсећа кинооператер Илмо Чаровац. "Сада нам је много лакше, све на пар кликова, нема више мењања ролни."

Пројекат је реализовао Културни центар Нови Пазар у сарадњи са Филмским центром Србије, Министарством културе и информисања и Градом.

"Објединили смо све пројекте које смо добили и аплицирали за најсавременији ласерски пројектор, за Долбy озвучење, за платно које је јако скупо, за ремонт цуга на које иде платно и за изградњу нове кино-кабине", објашњава Хусеин Мемић, директор Културног центра.

Отварање биоскопа и пројекције филмова део су културно-уметничких манифестација којима ће бити обележен 558. Дан града.

број коментара 0 Пошаљи коментар