О квантној физици и хришћанској вери у крагујевачкој библиотеци

Књига Џона Брека "Изнад ових хоризоната: квантна теорија и хришћанска вера" преведена је на српски језик и представљена у крагујевачкој библиотеци "Вук Караџић". Промоција на изворном, енглеском језику очекује за месец дана.

Отац Џон Брек, протојереј и теолог Православне цркве у Америци, специјализован је за Свето писмо и етику,  а у књизи "Изнад свих хоризоната" постепено поставља темељ односа између квантне физике и одређених аспеката традиционалног хришћанског учења.

Књигу је читаоцима на српском језику препоручио проф. др Мирољуб Дугић, са Природно-математичког факулета у Крагујевцу:

"Могу да је препоручим као питку, лепо писану, промишљену, лепо вођену, и могу да гарантујем да је научни садржај потпуно на месту, да може и нешто да се научи."

"Да на начин природних наука, истраже неке од ових феномена који се односе на фолистичке теме које су и за религију и науку суштинске, као што је молитва и дејство молитве", рекао је проф. др Дејан Раковић. 

Отац Џон, који је из протестантске прешао у православну веру, вршио је мисионарску дужност православног свештеника на многим местима од Аљаске до Француске, писао је књиге, а у делу представљеном у Крагујевцу разматра повезаност науке и вере. 

"Човек који је успео да у свом животу, успостави добру релацију вере и значења и на тај начин да покаже да, у ствари, и веровати и знати значи - стално се питати", наглашава протојереј проф. др Љубивоје Стојановић. 

Квантна физика током претходних деценија наговештава да све, почев од звезданих система, до људског живота, настаје из Стварности, која све ствари доводи из непостојања у постојање кроз чин стварања.

Они који воле да читају књиге Џона Брека, могу добити и књигу са посветом јер се његов долазак у Србију очекује за отприлике месец дана, а ову промоцију организовала је крагујевачка библиотека, у сарадњи са Природно-математичким факултетом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи