О квантној физици и хришћанској вери у крагујевачкој библиотеци

Књига Џона Брека "Изнад ових хоризоната: квантна теорија и хришћанска вера" преведена је на српски језик и представљена у крагујевачкој библиотеци "Вук Караџић". Промоција на изворном, енглеском језику очекује за месец дана.

Отац Џон Брек, протојереј и теолог Православне цркве у Америци, специјализован је за Свето писмо и етику,  а у књизи "Изнад свих хоризоната" постепено поставља темељ односа између квантне физике и одређених аспеката традиционалног хришћанског учења.

Књигу је читаоцима на српском језику препоручио проф. др Мирољуб Дугић, са Природно-математичког факулета у Крагујевцу:

"Могу да је препоручим као питку, лепо писану, промишљену, лепо вођену, и могу да гарантујем да је научни садржај потпуно на месту, да може и нешто да се научи."

"Да на начин природних наука, истраже неке од ових феномена који се односе на фолистичке теме које су и за религију и науку суштинске, као што је молитва и дејство молитве", рекао је проф. др Дејан Раковић. 

Отац Џон, који је из протестантске прешао у православну веру, вршио је мисионарску дужност православног свештеника на многим местима од Аљаске до Француске, писао је књиге, а у делу представљеном у Крагујевцу разматра повезаност науке и вере. 

"Човек који је успео да у свом животу, успостави добру релацију вере и значења и на тај начин да покаже да, у ствари, и веровати и знати значи - стално се питати", наглашава протојереј проф. др Љубивоје Стојановић. 

Квантна физика током претходних деценија наговештава да све, почев од звезданих система, до људског живота, настаје из Стварности, која све ствари доводи из непостојања у постојање кроз чин стварања.

Они који воле да читају књиге Џона Брека, могу добити и књигу са посветом јер се његов долазак у Србију очекује за отприлике месец дана, а ову промоцију организовала је крагујевачка библиотека, у сарадњи са Природно-математичким факултетом.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар