И прстен и медаља са првенства у Шпанији

На Европском првенству у каратеу у Шпанији Слободан Битевић вратио се на побеничко постоље, али је по повратку у Србију, на аеродрому, освојио још нешто - много вредније.

Слободана Битевића по повратку са Европског првенства у Шпанији на аеродрому у Београду дочекала је девојка Сандра која је желела прва да му честита на великом успеху, јер је на такмичење отишао недовољно опорављен од тешке повреде шаке. Међутим, она је доживела веће изненађење, јер је Битевић поред медаље из Шпаније донео и веренички прстен.

"За мене је то било веома емотивно, јер сам у финалу у Шпанији изгубио, али сам на аеродрому добио тешку борбу - будућа супруга ме није одбила”, каже Слободан. „На овај начин сам желео да јој покажем колико је волим и колико ми је значила у протеклом периоду. Срећан сам због свега.”

„Европско првенство носи велики број бодова, највише после Светског првенства, и то је изузетно важно, јер нас следеће године очекују Олимпијске игре, на којима ће први пут наступити и каартисти који су ушли у породицу олимпијских спортова”, истиче Предраг Стојадинов, директор репрезентације.

У конкуренцији педесет држава, наша земља је освојила три медаље на Европском првенству, што је велики успех, али и изузетно важно због остваривања норми за Олимпијске игре.

Наша мушка екипа заузела је друго место, Јелена Миливојчевић је освојила бронзану, а Слободан Битевић сребрну медаљу.

број коментара 0 Пошаљи коментар